Nejrychlejší růst za pět let
16. 01. 2017

Nejrychlejší růst za pět let

Za poslední měsíce vyskočily ceny bytů a pozemků nejrychleji od roku 2010.

Byty

Průměrná tržní cena bytů vyrostla meziročně dokonce o více než 8 %. Samozřejmě se nárůst liší podle regionu. Logicky největší cenový nárůst zaznamenala Praha. Dále pak Jihomoravský a Královehradecký kraj.

Zajímavostí je také to, že ceny panelových bytů rostou rychleji, než ceny těch cihlových. Což můžeme přisuzovat faktu, že s panelovými domy se obchoduje častěji.

To co se ale téměř vůbec nemění, je velikost nejprodávanějších bytů. Stále se nejlépe prodávají byty v rozmezí 55 - 75 metrů čtverečních.

Pozemky

Za poslední čtvrtletí nevyskočily rekordně jen byty, ale také pozemky. Cena se zvýšila o 2,9 % a meziročně téměř o 8 %. Důvod je prostý. Pozemek je jedna z nejjistějších investic, protože je dlouhodobě stabilní a nevyžadují žádné udržovací náklady.

Nejoblíbenější pozemky jsou v okolí velkých měst. A stejně jako byty i pozemky mají své favority v metrech čtverečních. Nejčastěji se kupují ty kolem 850 metrů.

Domy

Nejméně rostou ceny domů. Za poslední rok „jen" o 2,5 %. Z vlastní zkušenosti vím, že se nejlépe prodávají starší domy vhodné k rekonstrukci. Ideálně pak ve městě, nebo jeho blízkém okolí. Samozřejmě mají kupující často v úmyslu využít i příslušné dotace.

Ivan Horňák
Autor: Ivan Horňák

 

Přeji Vám hezký a dobrý den.

Jmenuji se Ivan Horňák, jsem realitní makléř a majitel realitní kanceláře REALITY HORŇÁK. Specializuji na prodej objektů k bydlení a rekreaci na jihu Čech, ale úspěšně jsem prodal desítky nemovitosti i v Praze, ve středních Čechách, na Vysočině a na Plzeňsku.

Podnikám od roku 1996, svou vlastní realitní kancelář jsem založil v březnu roku 2003. Mojí profesí je stavařina - jsem autorizovaným stavitelem pro pozemní stavby a autorizovaným technikem pro požární bezpečnost staveb s platným osvědčením České komory autorizovaných inženýrů a techniků. Jsem držitelem koncese pro tržní oceňování nemovitostí. 

Práce v realitách je pro mě zároveň i koníčkem. Fascinují mě moderní technologie, jejich prostřednictvím nabízím prodávané nemovitosti. Ke každé nabídce pořizuji profesionální fotografie, natáčím videoprohlídky, vytvářím home staging (příprava nemovitosti na prodej), vytvářím schématické půdorysy s 360° - panoramatickou fotografickou prezentací a 3D scan prodávané nemovitosti. Abych prodávanou nemovitost představil i ve vztahu k okolí, pořizuji profesionální letecké záběry z dronu. Jsem prvním realitním makléřem v regionu, který úspěšně složil zkoušky u Úřadu pro civilní letectví ČR - jsem řádně registrovaným pilotem kvadrokoptéry, s povolením k provádění leteckých prací.

Chcete rychle, dobře, bezpečně a za nejvyšší možnou cenu prodat svou nemovitost? Chcete, aby byla prezentována těmi nejmodernějšími technologiemi? Chcete, aby Vaše nemovitost měla vlastní stránku a byla na sociálních sítích šířena rychlostí blesku se zaměřením na tu správnou cílovou skupinu zájemců?

Neváhejte a cinkněte mi. Pojďme si posedět u dobré kávy a pohovořit o prodeji Vaší nemovitosti. 

Těším se na Vás :-)

Ivan Horňák 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení