Lukrativní nemovitost – byt na vesnici
01. 10. 2018

Lukrativní nemovitost – byt na vesnici

Nadpis článku je trochu nadnesený. Pravdou však zůstává, že se byty v menších obcích těší nevídanému zájmu kupujících.

 

Výhody takového bydlení:

 

  • Větší soukromí – "vesnické" byty jsou častou situovány v nízkých bytových domech s malým počtem obyvatel. To není anonymní sídliště.

     

  • Zájemci o koupi upřednostňují bytové domy postavené z cihel před panelovými, třeba i proto, že hrubé cihlové zdi mají lepší izolační vlastnosti. A většina "vesnických" bytovek je právě z cihel.

     

  • Byt s výhodami domu – není zvláštností, že takový byt můžete rovnou koupit i se zahrádkou, která se nachází v okolí bytového domu. Nejste limitovaní jen čtyřmi stěnami, a tak si babí léto můžete užít na lavičce v zahradě.

     

 

Nevýhody:

 

  • Nedostatek nabídek na realitním trhu – i když některé obce díky fondům z Evropské unie budují nové bytové jednotky, zůstávají byty často ve vlastnictví obcí a novým uživatelům se nabízejí jen jako nájemní.

     

  • Horší občanská vybavenost – hodně závisí i na velikosti dané obce, ale do divadla či kina si budete muset zajet autem. Málo platné, nemůžeme porovnávat kočku se lvem...

     

  • Větší vzdálenost za prací do okolních měst – schválně mluvím o vzdálenosti, ne o době trvání cesty. V dopravní špičce vám totiž cesta z městského sídliště může trvat déle než cesta ze vzdálenější obce po obchvatu.

     

 

O tom, že dané výhody značně převyšují nedostatky dané nemovitosti, mluví i skutečnost, že ceny bytů v menších obcích v porovnání s minulými lety výrazně stouply. A souběžně je nahoru samozřejmě žene i drahá konkurence bytů ve větších městech.

 

Jste majitelem takové nemovitosti a potřebujete ji prodat? Kontaktujte nás ješte dnes a my vám s prodejem rádi pomůžeme.

 

Ivan Horňák
Autor: Ivan Horňák

 

Přeji Vám hezký a dobrý den.

Jmenuji se Ivan Horňák, jsem realitní makléř a majitel realitní kanceláře REALITY HORŇÁK. Specializuji na prodej objektů k bydlení a rekreaci na jihu Čech, ale úspěšně jsem prodal desítky nemovitosti i v Praze, ve středních Čechách, na Vysočině a na Plzeňsku.

Podnikám od roku 1996, svou vlastní realitní kancelář jsem založil v březnu roku 2003. Mojí profesí je stavařina - jsem autorizovaným stavitelem pro pozemní stavby a autorizovaným technikem pro požární bezpečnost staveb s platným osvědčením České komory autorizovaných inženýrů a techniků. Jsem držitelem koncese pro tržní oceňování nemovitostí. 

Práce v realitách je pro mě zároveň i koníčkem. Fascinují mě moderní technologie, jejich prostřednictvím nabízím prodávané nemovitosti. Ke každé nabídce pořizuji profesionální fotografie, natáčím videoprohlídky, vytvářím home staging (příprava nemovitosti na prodej), vytvářím schématické půdorysy s 360° - panoramatickou fotografickou prezentací a 3D scan prodávané nemovitosti. Abych prodávanou nemovitost představil i ve vztahu k okolí, pořizuji profesionální letecké záběry z dronu. Jsem prvním realitním makléřem v regionu, který úspěšně složil zkoušky u Úřadu pro civilní letectví ČR - jsem řádně registrovaným pilotem kvadrokoptéry, s povolením k provádění leteckých prací.

Chcete rychle, dobře, bezpečně a za nejvyšší možnou cenu prodat svou nemovitost? Chcete, aby byla prezentována těmi nejmodernějšími technologiemi? Chcete, aby Vaše nemovitost měla vlastní stránku a byla na sociálních sítích šířena rychlostí blesku se zaměřením na tu správnou cílovou skupinu zájemců?

Neváhejte a cinkněte mi. Pojďme si posedět u dobré kávy a pohovořit o prodeji Vaší nemovitosti. 

Těším se na Vás :-)

Ivan Horňák 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení